Circulair ondernemen

Wij brengen kantoormeubilair naar een tweede leven

Vindt u circulair ondernemen belangrijk? Wij ook. In de huidige tijdsgeest is het van belang om na te denken over een alternatieve bestemming voor uw ‘oude’ kantoormeubelen. Als circulaire onderneming doen wij wat mogelijk is om gebruikt meubilair een nieuw leven te bieden. Hergebruik/recycling is een belangrijke pijler binnen onze organisatie.

Gratis waardebepaling

De circulaire opkoper

Totaalkoper draagt als opkoper van kantoormeubilair bij aan circulair ondernemen in de wereld. Waar mogelijk geven wij kantoormeubilair een tweede of derde leven in het binnen- of buitenland.
Wij zijn bekend met het afnemen van overtollig kantoormeubilair dat gebruikt kan worden voor een nieuw leven. Met 10+ jaar ervaring als opkoper hebben wij een groot netwerk die geïnteresseerd is in meubilair met een historie.

Case van circulair project

  • 86 serviceflats incl. restaurant, fitnessruimte, kapsalon en fysiotherapie opgekocht door projectontwikkelaar.
  • Serviceflats incl. restaurant, fitnessruimte , kapsalon en fysiotherapie moeten binnen 4 weken bezemschoon opgeleverd worden.

Na meer dan veertig jaar kwam er een einde aan 86 serviceflats met restaurant, fitnessruimte, kapsalon en fysiotherapie in Antwerpen. Omdat de residentie niet meer voldeed aan de huidige normen, sloot het definitief haar deuren en maakte het plaats voor een nieuw appartementencomplex. 

Zo gingen wij te werk
Voor de juiste waardebepaling werd er een afspraak op locatie ingepland tussen opdrachtgever en Totaalkoper. Alle goederen werden door ons ter plaatse getaxeerd. De details werden besproken en na akkoord van de opdrachtgever werden er door ons diverse bedrijven uit ons netwerk benaderd voor de diverse goederen. De flats werden leeggeruimd en daar waar nodig werden producten gedemonteerd. Alle goederen werden verkocht en kregen op die manier een tweede leven. Het pand werd vervolgens door ons binnen de afgesproken termijn van 4 weken bezemschoon opgeleverd.

Gratis waardebepaling

Circulair kantoormeubilair

De stappen van circulair verkopen

U bent op zoek naar een opkoper die uw kantoormeubilair overneemt vanuit een circulaire gedachte. Dat betekent dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden om het overtollige kantoormeubilair een tweede leven te geven. Wij hanteren daarbij vijf stappen, van waardebepaling tot een tweede leven voor het meubilair.

Stap 1 - Gratis waardebepaling

Bij een waardebepaling taxeert u de waarde van het overtollige kantoormeubilair. Dit doet u door een heldere omschrijving en foto’s mee te geven. Aan de hand van deze foto’s kunt u de 

Stap 2 - Wij doen een bod

Aan de hand van de informatie maken wij een bod. Dit doen wij doorgaans binnen 24 uur na het versturen van uw formulier. U beslist of u akkoord gaat met het bod. We houden ervan om snel te schakelen. Na een akkoord komen wij langs om de goederen te bekijken.

Stap 3 - Afspraak maken

We nemen contact op om een afspraak te maken en kiezen een datum en tijdstip dat u uitkomt. Samen geven we een laatste check op de staat van goederen.

Ervan uitgaande dat de conditie overeenkomt met de omschrijving in het formulier, kunnen we overgaan op de laatste fase: een vlotte betaling en overname.

Stap 4 - Vlotte betaling

Na een succesvolle afspraak pakken we door. We zorgen vanaf dit moment dat u geen omkijken meer heeft naar het overnameproces.

Op de achtergrond gaan wij aan de slag met het plannen van de logistiek. Op een geschikt moment – vaak zo snel mogelijk – komen wij langs met ons team om het transport van meubilair of inventaris te realiseren. Zo heeft u snel weer ruimte voor nieuwe investeringen. 

Stap 5 - Een nieuw leven

In de tussentijd zoeken wij naar een nieuwe plek voor uw kantoormeubilair. We zoeken dan naar een partij die het kantoormeubilair direct hergebruikt. Als dit niet mogelijk is zoeken we een partij die het meubilair opknapt of aanpast, waarna het opnieuw in gebruik wordt genomen. 

Ervaringen van onze klanten

Doe de gratis waardebepaling

Overweegt u om uw bedrijfsactiva te verkopen aan een opkoper? Laat uw goederen, kantoormeubelen of inventaris niet langer staan! Totaalkoper bepaalt vrijblijvend de waarde van uw overtollige activa. Vul het formulier in via de onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Gratis waardebepaling